RECEPTEK

Vaníliás Panna Cotta

Vaníliás Panna Cotta

Tradicionális olasz krémes desszert.

recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),vaníliarúd,zselatin sűrítő,Sütemények,Olasz receptek,Gluténmentes

Sütemények

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

habtejszín (30-33%)600milliliter
málna100gramm
olivaolaj-
porcukor4.5evőkanál
vaníliarúd1darab
zselatin sűrítő150gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

habtejszín (30-33%) 600 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  porcukor 4 evőkanál

A tejszínt cukorral egy lábasban közepes hőfokon felforraljuk.

2. 

vaníliarúd 1 darab

A vanília rudat félbevágjuk, és késsel kiszedjük a belsejét.

3. 

A vanília belsejét hozzákeverjük a lábasban lévő tejhez. Felforraljuk és levesszük a tűzről.

4. 

zselatin sűrítő 150 gramm

A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.

5. 

A zselatint hozzákeverjük a tejhez amíg az meleg.

6. 

olivaolaj

A formákat, amelybe majd a panna cottat rakjuk hűlni előre olajjal kikenjük. A formákat csak akkor olajozzuk meg, ha az édességet ki akarjuk borítani a tányérra.

7. 

A formákat megtöltjük. Használhatunk kerámiát, poharakat, vagy tányért is.

8. Forró málna

málna 100 gramm  porcukor ½ evőkanál

A díszítéshez és az érdekes ízvilág kedvéért használhatunk forró málnát is, amelyet cukorral főzünk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés