Tepertős muffin pogácsa
Egyszerűen elkészíthető közkedvelt tepertős pogácsa kicsit másképpen.
recept,recept fotó,tepertő,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 350 | gramm | |
finomliszt | - | ||
friss élesztő | 40 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
sertészsír | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
tepertő | 250 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • kristálycukor ½ teáskanál • friss élesztő 40 gramm
Meleg tejben cukrot keverünk el, hozzáadjuk az élesztőt és kovászt készítünk.
2.
finomliszt 350 gramm • tejföl (14-18%) 200 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 2 teáskanál
A liszthez tejfölt, tojást, sót és kovászt adunk. Közepesen kemény tésztát készítünk, majd 20 percig letakarva kelni hagyjuk.
3.
tepertő 250 gramm
A tepertő felét botmixer segítségével aprítjuk a másik felét apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tésztához és jól kidolgozzuk.
5.
Ezután a tésztát újból kidolgozzuk és egy fagylaltszedő segítségével, amelyet előtte vízbe mártunk...
6.
... kupacokat szedünk a tésztából egy zsírral megkent muffin formába. A fagylaltszedőt többször vízbe mártjuk.
7.
tyúk tojás 1 darab
A pogácsákat megkenjük felvert tojással és 20 percig még a formában hagyjuk kelni.
8.
Ízlés szerint megszórhatjuk szezám maggal, vastag szemű sóval vagy köménnyel.
9.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 C fokon.
Jó étvágyat!