szakacsreceptek.hu

Színes húsos - zöldséges ragu

Finom, könnyű ragu csirkehúsból, színes, és vitamindús zöldségekkel. Köretnek kiváló rizs, illetve tészta.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A hús pácolása

csirkemell 450 g  napraforgó olaj 4 EK  kremsi mustár 1 EK  szójamártás 2 EK  fekete bors, őrölt ½ TK  fűszersó 2 TK 

A megmosott és megszárított húst vékony csíkokra vágjuk. Olaj, mustár, szója mártás, só és fűszer összekeverésével elkészítjük a pácot. A csirkehúst összekeverjük a páccal, majd az ízek keveredése végett a hűtőben állni hagyjuk egy óráig.

A hús pácolása

2. 

hagyma 1 db

Mélyebb serpenyőbe, vagy lábasban üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a pácolt húst. Addig pirítjuk amíg a hús megpuhul.

3. 

kápia paprika, friss 1 db  fokhagyma 2 db  gomba 115 g  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 150 g

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a felvagdalt foghagymát, a csíkokra vágott piros paprikát, kukoricát és a sampinyon gombát.

4. 

paradicsom 1 db  zöldbab (mélyfagyasztott) 100 g

Továbbá hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a zöldbabot.

5. 

víz ¼ l  kukoricakeményítő 2 EK

A vízben szétkeverjük az ételsűrítőt, vagy a finom lisztet, és beleöntjük a forrásban lévő ételbe. Egy kis ideig még főzzük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés