RECEPTEK

Sült csirkemell krumplival

Sült csirkemell krumplival

Ízletes csirkemell marináddal ízesítve, krumplival és hagymával sütve.

recept,recept fotó,csirkemell,burgonya,hagyma,árvai szalonna,Csirkehús,Gluténmentes

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1kilogramm
chili paprikás mártás1teáskanál
csirkemell500gramm
fekete bors, őrölt1csipet
grill fűszerkeverék1evőkanál
hagyma2darab
ketchup2evőkanál
köménymag, őrölt½teáskanál
napraforgó olaj4evőkanál
szárított fokhagyma-
szójamártás1evőkanál
teljes zsírtartalmú mustár2evőkanál
víz200milliliter
árvai szalonna100gramm
ételízesítő1csipet

 

Recept

1. 

csirkemell 500 gramm  ketchup 2 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 2 evőkanál  szójamártás 1 evőkanál  napraforgó olaj 4 evőkanál  chili paprikás mártás 1 teáskanál  szárított fokhagyma  grill fűszerkeverék 1 evőkanál  fekete bors, őrölt 1 csipet

A csirkemelleket megmossuk, vastagabb csíkokra vágjuk, és összekeverjük a marináddal, amelyet ketchup, mustár, szójaszósz, chilis szósz, olaj, fekete bors, szárított foghagyma, és grillfűszer keverékéből készítünk. A húst a marinádban rövid ideig állni hagyjuk.

2. 

burgonya 1 kilogramm  köménymag, őrölt ½ teáskanál  ételízesítő 1 csipet

Mélyebb sütőtálba vékony karikákra vágott krumplit rakunk, amelyeket köménnyel és vegetával szórunk meg. A húst a krumplira rakjuk.

3. 

hagyma 2 darab  árvai szalonna 100 gramm

Hagymakarikákat adunk hozzá, az egészet jól megkeverjük, és a tetejére szalonnal csíkokat rakunk.

4. 

víz 200 milliliter

Vízzel felöntjük és fedő alatt előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Ezután fedő nélkül további 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit