RECEPTEK

Stracciatella - túrós szelet

Stracciatella - túrós szelet

Lágy ízletes túrós desszert.

recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,kerek szemű rizs,túró, lágy, 20% zsírtartalom,csokoládé,Sütemények,Sütés nélküli

Sütemények

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé100gramm
cukrász díszítés - csokoládés100gramm
cukrász díszítés - csokoládés-
kerek szemű rizs260gramm
kristálycukor125gramm
porcukor75gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%800milliliter
túró, lágy, 20% zsírtartalom500gramm
vaj125gramm
vaníliás puding -por40gramm
víz500milliliter

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  víz 500 milliliter  kristálycukor 100 gramm  kerek szemű rizs 260 gramm

Tejben vizet, cukrot és rizst keverünk el. Sűrű kását főzünk belőle.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  kristálycukor 25 gramm  vaníliás puding -por 40 gramm

Tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

3. 

vaj 125 gramm  porcukor 75 gramm

A vajat cukorral kikeverjük.

4. 

túró, lágy, 20% zsírtartalom 500 gramm

Hozzáadjuk a túrót...

5. 

... és a lehűlt pudingot.

6. 

cukrász díszítés - csokoládés 100 gramm

A krémet jól kikeverjük és hozzáadjuk a csokoládé reszeléket.

7. 

A formát (35x15cm) kibéleljük sütőpapírral és az aljára rákenjük a túrós krémet.

8. 

csokoládé 100 gramm

A még meleg rizsbe apróra tördelt csokoládét keverünk.

9. 

A csokoládés rizst hideg vízfürdőben lehűtjük. A vizet többször cseréljük, hogy gyorsabban lehűljön a rizs.

10. 

A rizst rákenjük a túrós töltelékre. Alufóliával letakarjuk és 24 órára hűvös helyre helyezzük.

11. 

Tálalás előtt a desszertet kiborítjuk és eltávolítjuk az alufóliát.

12. 

cukrász díszítés - csokoládés

Megszórjuk csokoládé reszelékkel.

13. 

Háromszög formájú szeletekre vágjuk.

14. 

Az egyes porciókat tortaszedő segítségével helyezzük a tányérra.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit