szakacsreceptek.hu

Sertés medalion zöldség mártásban

Sertéshús finom sárgarépából, brokkoliból és karfiolból készült mártásban. Knédlivel vagy nokedlivel tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

hagyma 200 g  olivaolaj 30 ml

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

sertéslapocka 600 g

A nagyobb darab sertés lapockákat megmossuk, és szeletekre vágjuk. A húst hozzáadjuk a hagymához, és addig kevergetjük, amíg egy picit megpuhul.

3. 

 1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK  fokhagyma 2 gerezd  víz 500 ml

Sózzuk, fűszerezzük, préselt foghagymát és vizet adunk hozzá. Fedő alatt, időnkénti kevergetés mellett 20 percig főzzük.

4. 

fagyasztott zöldség (répa, brokkoli, karfiol) 700 g

A mirelit zöldséget folyó víz alatt átmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. Megkeverjük és további 20 percig fedő alatt főzzük.

5. 

A főzés alatt a víz szinte elpárolog. A húst kivesszük a fazékból.

6. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 ml  finomliszt 10 g 

A zöldséghez tejet és lisztet öntünk. Az egészet jól összemixeljük, és felforraljuk. A mártást ízlésünk szerint ízesítjük.

7. 

A mártásba belerakjuk a húsokat, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés