szakacsreceptek.hu

Sárgabarackos kalács morzsával

Hagyományos recept kelt tésztából készült savanykás ízű kalács.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Tészta elkészítése

rétesliszt 300 g  friss élesztő 20 g  zsírszegény tej 1,5% 1 dl

Egy tálba lisztet szórunk, és a közepére kis mélyedésbe élesztőt morzsolunk, és felöntjük egy kis langyos tejjel, majd összekeverjük. Hagyjuk 20 percig állni míg kovász keletkezik belőle.

Tészta elkészítése

2. 

zsírszegény tej 1,5% 1.5 dl  kristálycukor 1.5 EK    vaj 70 g

Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet, vajat, cukrot, csipetnyi sót és folyékony tésztát hozunk létre.

3. 

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és meghintjük liszttel, hogy sütés után könnyebb legyen kivenni a tésztát. A tésztát kiöntjük a tepsibe és 30 percig kelni hagyjuk.

4. A morzsa elkészítése

rétesliszt 100 g  vaj 100 g  kristálycukor 100 g

A morzsát liszt, megpuhult vaj és cukor összekeverésével készítjük el.

5. 

sárgabarack

A tésztába kimagozott félbevágott sárgabarackot teszünk, majd a morzsával megszórjuk.

6. 

180°C-on körülbelül 20 percig sütjük. Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés