Sárgabarackos kalács morzsával
Hagyományos recept kelt tésztából készült savanykás ízű kalács.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,friss élesztő,vaj,vaj,sárgabarack ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
friss élesztő | 20 | gramm | |
kristálycukor | 1.5 | evőkanál | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
sárgabarack | - | ||
só | - | ||
vaj | 170 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 2.5 | deciliter |
Recept
1. Tészta elkészítése
rétesliszt 300 gramm • friss élesztő 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter
Egy tálba lisztet szórunk, és a közepére kis mélyedésbe élesztőt morzsolunk, és felöntjük egy kis langyos tejjel, majd összekeverjük. Hagyjuk 20 percig állni míg kovász keletkezik belőle.
2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • kristálycukor 1.5 evőkanál • só • vaj 70 gramm
Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet, vajat, cukrot, csipetnyi sót és folyékony tésztát hozunk létre.
3.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és meghintjük liszttel, hogy sütés után könnyebb legyen kivenni a tésztát. A tésztát kiöntjük a tepsibe és 30 percig kelni hagyjuk.
4. A morzsa elkészítése
rétesliszt 100 gramm • vaj 100 gramm • kristálycukor 100 gramm
A morzsát liszt, megpuhult vaj és cukor összekeverésével készítjük el.
5.
A tésztába kimagozott félbevágott sárgabarackot teszünk, majd a morzsával megszórjuk.
6.
180°C-on körülbelül 20 percig sütjük. Amikor kihűlt porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!