RECEPTEK

Rizses tonhalsaláta

Rizses tonhalsaláta

Egyszerű recept egy finom saláta elkészítésére, amelynek az alapja ezúttal rizs.

recept,recept fotó,rizsa,hüvelyes bab, zöld, fagyasztott,növényi olajban konzervált tonhal,natúr joghurt,Zöldségsaláták,Gluténmentes

Zöldségsaláták

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé½darab
fekete bors, őrölt-
hagyma½darab
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott200gramm
kristálycukor1evőkanál
napraforgó olaj1evőkanál
natúr joghurt100milliliter
növényi olajban konzervált tonhal140gramm
paradicsom2darab
rizsa-
-
tyúk tojás4darab

 

Recept

1. 

rizsa  napraforgó olaj 1 evőkanál  hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 200 gramm  tyúk tojás 4 darab

Kevés olajon megpirítjuk a (1/2 bögre) rizst, majd 3/4 bögre vízzel felöntjük, és közepes hőfokon 20 percig főzzük. A zöldbabot 10 percig sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük.

2. 

  fekete bors, őrölt  növényi olajban konzervált tonhal 140 gramm  hagyma ½ darab  paradicsom 2 darab

A hagymát és a paradicsomot karikákra vágjuk, és a tonhalat is apró darabkákra szedjük. A főtt tojást felszeleteljük, a zöldbabot főzés után hideg vízzel átöblítjük. Az egészet sózzuk, borsozzuk.

3. Dresszing

citromlé ½ darab  natúr joghurt 100 milliliter  kristálycukor 1 evőkanál

A dresszinget citromléből, joghurtból és cukorból készítjük. Majd összekeverjük

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit