szakacsreceptek.hu

Ribizlis habos sütemény

Recept egy nyári frissítő ribizlis süteményre finom habbal a tetején.

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 400 g  porcukor 120 g  tojássárgája 4 db  vaj 120 g  vaníliacukor 12 g  zsírszegény tej 1,5% 240 ml  sütőpor 10 g

A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvadt vajat és habossá keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral kevert lisztet. Az összekevert tésztát szétkenjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapon.

A tészta elkészítése

2. 

piros ribizli 900 g

A megtisztított, megmosott és jól lecsepegtetett ribizlit egyenletesen ráhelyezzük a tésztára.

3. A hab elkészítése

tojásfehérje 4 db   1 csipet  kristálycukor 220 g  kukoricakeményítő 5 EK

A fehérjéből, egy csipet sóból és cukorból kemény habot készítünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt (maizena) és óvatosan összekeverjük.

A hab elkészítése

4. 

A habot óvatosan szétkenjük a ribizlin.

5. 

180°C hőmérsékletnél úgy 25-30 percen keresztül sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés