RECEPTEK

Ribizlis habos sütemény

Ribizlis habos sütemény

Recept egy nyári frissítő ribizlis süteményre finom habbal a tetején.

recept,recept fotó,piros ribizli,tojásfehérje,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kristálycukor220gramm
kukoricakeményítő5evőkanál
piros ribizli900gramm
porcukor120gramm
rétesliszt400gramm
1csipet
sütőpor10gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj120gramm
vaníliacukor12gramm
zsírszegény tej 1,5%240milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 400 gramm  porcukor 120 gramm  tojássárgája 4 darab  vaj 120 gramm  vaníliacukor 12 gramm  zsírszegény tej 1,5% 240 milliliter  sütőpor 10 gramm

A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvadt vajat és habossá keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral kevert lisztet. Az összekevert tésztát szétkenjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapon.

2. 

piros ribizli 900 gramm

A megtisztított, megmosott és jól lecsepegtetett ribizlit egyenletesen ráhelyezzük a tésztára.

3. A hab elkészítése

tojásfehérje 4 darab   1 csipet  kristálycukor 220 gramm  kukoricakeményítő 5 evőkanál

A fehérjéből, egy csipet sóból és cukorból kemény habot készítünk. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt (maizena) és óvatosan összekeverjük.

4. 

A habot óvatosan szétkenjük a ribizlin.

5. 

180°C hőmérsékletnél úgy 25-30 percen keresztül sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit