szakacsreceptek.hu

Részeges zselatin szelet

Kevés tészta, zselatin, sok gyümölcs és még több tejszínhab.

 

Adag: 15

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 300 g  porcukor 80 g  tyúk tojás 1 db  vaj 130 g  sütőpor 10 g

A lisztet cukorral, tojással, vajjal és sütőporral kikeverjük.

A tészta elkészítése

2. 

vaj  finomliszt

A tésztát jól kidolgozzuk, majd a felét kinyújtjuk a zsiradékkal kikent, lisztel meghintett sütőlapra. 180 °C-on 15 percig sütjük.

3. Sütés

Szintén ugyanúgy megsütjük a tészta másik felét.

Sütés

4. Zselatin töltelék

átlátszó tortazselé-por 75 g  kristálycukor 100 g  víz 300 ml  vörösbor, száraz 150 ml

A kész zselatinport összekeverjük cukorral, vízzel és vörösborral, majd felforraljuk.

Zselatin töltelék

5. Gyümölcs szeletelése

gyümölcs, különböző 700 g

A gyümölcsöt kisebb szeletekre felvágjuk, és tálkába tesszük. A gyümölcs 1/3-át félre tesszük a díszítéshez.

Gyümölcs szeletelése

6. A zselatin és a gyümölcs összedolgozása

A tálkában lévő gyümölcsre forró zselatin öntetet öntünk. Időnkénti kevergetés mellett hűlni hagyjuk. A tálkát hűtőbe tesszük, a zselatin lassan (időnkénti keveréssel) megkeményszik.

A zselatin és a gyümölcs összedolgozása

7. A zselatint rárakjuk a piskótára

A kemény zselatint óvatosan rárakjuk a piskótalapra. A másik lappal letakarjuk.

A zselatint rárakjuk a piskótára

8. Tejszínnel díszítjük

habtejszín (30-33%) 250 ml  habfixáló 10 g  karamell likőr 2 EK

A tejszínből és fixálóból tejszínhabot készítünk. A tejszínhabba karamell likőrt öntünk. Az egészet rákenjük a felső lapra, és megszórjuk gyümölccsel.

Tejszínnel díszítjük

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés