RECEPTEK

Részeges mákos kocka

Részeges mákos kocka

"Jó"... hami,hami..."fincsi"...hami..."hát igen finom"...(egy torkos jegyzetéből)

recept,recept fotó,őrölt mák,rum,rum,Sütemények,

Sütemények

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%-
darás liszt125gramm
kakaó1teáskanál
karamell puding- por30gramm
kristálycukor80gramm
porcukor200gramm
rum110milliliter
rétesliszt-
szódabikarbóna1teáskanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj250gramm
vaj-
víz160milliliter
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
őrölt mák125gramm

 

Recept

1. Piskóta

vaj 125 gramm  tojássárgája 2 darab  porcukor 100 gramm  őrölt mák 125 gramm  kakaó 1 teáskanál  darás liszt 125 gramm  szódabikarbóna 1 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

A vajat, tojássárgáját, és a cukrot jól kikeverjük. Mákot, kakaót és szódabikarbónás lisztet adunk hozzá. Tejet öntünk hozzá, és jól megkeverjük.

2. 

tojásfehérje 2 darab

A tojás fehérjéből kemény habot verünk fel, és könnyedén a tésztához keverjük.

3. 

vaj  rétesliszt

Egy kisebb tepsit (30x40cm) kivajazunk, és meghintjük liszttel. Az elkészített tészta masszát egyenletesen beleöntjük. Előmelegített sütőben 180-190°C-on 20 percig sütjük.

4. Krém

kristálycukor 50 gramm

Lábasban cukrot karamellizálunk.

5. 

víz 100 milliliter

Hozzáadunk vizet és addig keverjük, ameddig a karamell szétolvad.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  karamell puding- por 30 gramm

Tejben pudingport keverünk szét, hozzáöntjük a karamellás vízhez, és sűrű pudingot főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.

7. 

vaj 125 gramm  porcukor 100 gramm

Vajat és cukrot keverünk ki.

8. 

rum 50 milliliter

A vajhoz hozzáadjuk a pudingot és a rumot, majd egy keverővel sima krémet készítünk.

9. Szirup

kristálycukor 30 gramm  víz 60 milliliter  rum 60 milliliter

Cukorból és vízből szirupot főzünk. Levesszük a tűzről és rumot öntünk hozzá.

10. 

A sziruppal alaposan átitatjuk a piskótalapot. Rá is önthetjük egyenletesen, de ajánlatos konyhai ecsetelőt használni.

11. A piskótára rákenjük a krémet

12. Díszítés

csokoládé 85%

Felolvasztjuk a csokoládét és a krémre csepegtetjük. Néhány óráig hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit