RECEPTEK

Dobos torta szelet

Dobos torta szelet

recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,vaj,vaj,zsírszegény tej 1,5%,zsírszegény tej 1,5%,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények,A magyar konyha receptjei

Sütemények

A magyar konyha receptjei

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés-
finomliszt700gramm
finomliszt4evőkanál
kakaó90gramm
kristálycukor150gramm
porcukor300gramm
sütőpor18gramm
tyúk tojás3darab
vaj300gramm
vaníliacukor12gramm
vaníliás puding -por2darab
zsírszegény tej 1,5%150milliliter
zsírszegény tej 1,5%1liter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 700 gramm  tyúk tojás 3 darab  porcukor 300 gramm  vaj 50 gramm  sütőpor 18 gramm  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter

A sima lisztet összekeverjük a tojással, porcukorral, vajjal és sütőporral. Majd tejet adunk hozzá, és a tésztát összegyúrjuk.

2. 

A tésztát felosztjuk hat részre. Minden részt kinyújtunk, és egyenként a sütőpapírral bélelt sütő lapon megsütünk. A tésztát 5 percig sütjük 200° C. A tészta akkor van megsülve amikor a szélei elkezdenek egy kicsit barnulni. A tészta viszont világos színű marad.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 1 liter  kristálycukor 150 gramm  vaníliacukor 12 gramm  finomliszt 4 evőkanál  vaníliás puding -por 2 darab

5 megsült lapot megkenünk töltelékkel, amelyet a következő képen készítünk el: A forró tejbe, a csomagolás szerinti útmutató alapján, pudingot keverünk, hozzáadunk cukrot és lisztet is. Sűrű pudingot főzzük.

4. 

vaj 250 gramm

A kihűlt pudingba vajat keverünk.

5. 

kakaó 90 gramm

Hozzákeverjük a kakaót, és sűrű krémet keverünk ki.

6. 

A töltelékkel, megkenünk 5 lapot a hatodik lapot nem kenjük meg az a tetején marad. Az egészre nehezéket helyezünk és 12 órára hűvös helyre helyezzük.

7. 

cukrász öntet, csokoládés

12 óra után a felső lapot megkenjük csokoládé mázzal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit