szakacsreceptek.hu

Nyald meg az ujjad

Fantasztikus kalács, amely néhány perc alatt eltűnik a tálból. Örömet okozhat a vendégein kívül a munkahelyi kollegáinak is, de főleg mindannyiunk igényes nyelvének. Csak vigyázni kell az ujjakra.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

tojássárgája 5 db  porcukor 100 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. Felverjük a tojásfehérjét

tojásfehérje 5 db  porcukor 50 g

A tojásfehérjéből habot verünk fel és cukrot adunk hozzá.

Felverjük a tojásfehérjét

3. A tészta elkészítése

rétesliszt 150 g  kakaó 4 EK  víz 5 EK  sütőpor 2 TK

A tálba megkevert tojássárgáját teszünk, hozzáadunk lisztet, vizet, kakaót, sütőport és a végén lágyan habbá verjük. A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180°C hőmérsékleten sütjük, úgy 20 percen keresztül.

A tészta elkészítése

4. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 750 ml  vaníliás puding -por 80 g  tojássárgája 5 db

A tölteléket puding megfőzésével készítjük el, amelybe a főzés alatt hozzáadjuk a tojássárgáját. A pudingot a főzés alatt lágyan megkeverjük, hogy ne legyen csomós.

A töltelék elkészítése

5. Felverjük a vajat a cukorral

vaj 250 g  vaníliacukor 20 g  porcukor 200 g

A megfőzött és lehűlt pudingba hozzáadjuk a cukorral felvert vajat.

Felverjük a vajat a cukorral

6. 

A puding tölteléket rendesen megkeverjük, hogy az anyag sima legyen, darabkák és csomók nélkül.

7. Habos takaró

kristálycukor 200 g  tojásfehérje 5 db

A kalács tetejét a cukorból és tojásfehérjéből készült, pára felett felvert hab alkotja.

Habos takaró

8. 

ribizli lekvár 150 g  csokoládé 30 g

Ha már minden réteg el van készítve, elkezdhetjük a kalács rétegezését. A korpuszt megkenjük lekvárral, töltelékkel, majd végül betakarjuk a habbal. A habos rétegre ráreszeljük a csokoládét, lehűtjük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés