RECEPTEK

Mézeskalácsok

Mézeskalácsok

Hagyományos recept, egy finom karácsonyi mézeskalács elkészítéséhez. Az adott mennyiségből kb 1,5 kg mézeskalács készíthető el.

recept,recept fotó,finomliszt,méz ,fahéj, őrölt,szegfűszeg- őrölt,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt800gramm
méz 4evőkanál
porcukor320gramm
szegfűszeg- őrölt1teáskanál
szódabikarbóna1teáskanál
tyúk tojás4darab
vaj250gramm

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 800 gramm  vaj 250 gramm  porcukor 320 gramm  méz  4 evőkanál  tyúk tojás 4 darab  fahéj, őrölt 2 teáskanál  szegfűszeg- őrölt 1 teáskanál  szódabikarbóna 1 teáskanál

Egy nagyobb tálba lisztet, felvágott vajat, porcukrot, mézet és tojást helyezünk. A tésztához fahéjat, szegfűszeget és szódabikarbónát adunk . Az egészet jól összekeverjük. Jól kidolgozzuk a tésztát.. A kész tésztát 24 órára a hűvös helre helyezzük.

2. A tészta kinyújtása

A tésztát kisebb adagokban kinyújtjuk egy lisztel meghintet munka lapon. Különböző karácsonyi motívumokat vágunk ki belőle.

3. A mézeskalácsok sütése

A kivágott mézeskalácsokat egy zsiradékkal kikent sütőlapra helyezzük (esetleg a sütőpapírral bélelt). A mézeskalácsokat felvert tojással megkenjük.

4. Díszítés

Díszítjük mákkal, napraforgó maggal, mazsolával, szezámmaggal, vagy dióval (mandula, mogyoró).

5. 

10 percig 170°C fokon sütjük.

6. Tárolás

A mézeskalácsot a sütést követően egy előre elkészített dobozba helyezzük. Miután kihűltek hozzáteszünk 1/4 felvágott alma részét. Az almát szükség szerint cseréljük, figyelünk arra, hogy ne penészedjen meg. Az alma segít puhán tartani a mézeskalácsokat. A mézeskalácsot tárolhatjuk alma nélkül is hűvös helyen, viszont a fogyasztás előtt helyezzük őket el egy kisebb dobozba és tegyünk mellé egy almát és ez által a mézeskalács puha lesz.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit