RECEPTEK

Mascarpone krémszelet

Mascarpone krémszelet

Egy igazán finom krémszelet a kedvelt mascarpone sajtból lágy kakaós piskótában. Az elkészítése nagyon egyszerű, így semmit sem ronthat el, és kezdőknek is ajánlott, elegendő betartani a receptet utasításait :)

recept,recept fotó,mascarpone,habtejszín (30-33%),habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

főzőcsokoládé50gramm
habfixáló16gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
habtejszín (30-33%)1evőkanál
kakaó35gramm
mascarpone500gramm
porcukor275gramm
porcukor-
rétesliszt190gramm
-
sütőpor10gramm
tojásfehérje9darab
tojássárgája9darab
túró, sima,lágy250gramm
víz75milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 9 darab  porcukor 150 gramm  kakaó 35 gramm  víz 75 milliliter

A tojássárgáját cukorral és kakaóval összekeverjük, majd vizet öntünk hozzá és újra elkeverjük.

2. 

rétesliszt 190 gramm  sütőpor 10 gramm

Lisztet sütőporral keverünk össze.

3. 

tojásfehérje 9 darab 

Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot készítünk.

4. 

A lisztet hozzákeverjük a sárgájához...

5. 

...majd hozzákeverjük a fehérjéből készült habot is.

6. 

A tésztát kétharmadra és egyharmadra osztjuk. A tészta kétharmadát egy sütőpapírral bélelt nagy sütőlapra (32x44cm) öntjük.

7. 

Az egyharmadát sütőpapírral bélelt sütőlap felére.

8. 

Előmelegített sütőben egymás után 12 percig sütjük 180°C-on. Hagyjuk kihűlni. A nagyobb lapot sütés után kettévágjuk.

9. 

mascarpone 500 gramm  túró, sima,lágy 250 gramm  porcukor 125 gramm

A mascarpone sajtot túróval és cukorral keverjük ki.

10. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 16 gramm

A tejszínből kemény habot készítünk.

11. 

A tejszínhabot belekeverjük a mascarponehoz.

12. 

porcukor

Egy lapra sütőpapírt helyezünk, majd lágyan meghintjük porcukorral. Ráhelyezzük a piskótát, amelyet a fél sütőlapon sütöttünk. A tetejére ráhelyezzük a mascarpone krém harmadát.

13. 

Majd ráhelyezzük az első sütőlapról a félbevágott piskótalap egyik felét és szintén megkenjük a krém másik harmadával.

14. 

Az utolsó piskótalapot is ráhelyezzük és megkenjük a maradék krémmel. Legalább 12 órán át hűvös helyen pihentetjük.

15. 

Másnap a süteményt tetszés szerinti porciókra szeleteljük.

16. 

főzőcsokoládé 50 gramm  habtejszín (30-33%) 1 evőkanál

Vízfürdőben felolvasztjuk a tejszínbe rakott csokoládét.

17. 

A csokoládéval díszítjük a felvágott sütemény szeleteket és még rövid időre hűtőbe helyezzük, amíg megkeményedik a csokoládé.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit