szakacsreceptek.hu

Mártás fehér babból virslivel

Kedvelt mártás fehér babból. Ropogósra pirított virslivel és kenyérrel tálaljuk.

 

Adag: 6

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

fehér vajbab 300 g  víz  víz 1 l

A babot egy nappal hamarabb vízbe áztatjuk. Majd másnap leöntjük a vizet, és friss vízben puhára főzzük.

2. 

burgonya 500 g   1.5 TK  kristálycukor 1 TK  nemes babérlevél 3 db  víz

A főtt babhoz kis kockákra vágott krumplit adunk. Hozzáadunk sót, cukrot, babérlevelet. Felöntjük a babot és a krumplit vízzel, hogy pont ellepje, majd 15 percig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.

3. 

főzőtejszín 500 ml  finomliszt 50 g  ecet 2 EK 

Tejszínben lisztet keverünk el, és hozzáöntjük a babhoz. Sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és ecetet adunk hozzá, ízlés szerint sózzuk.

4. 

sertésvirsli

A virslit a végein és hosszában is bevágjuk. Egy kis olajon minden oldaláról megpirítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés