RECEPTEK

Mandulás mézeskalács

Mandulás mézeskalács

Egy érdekes mézeskalács karácsonyra!

recept,recept fotó,mandula,mandula,vaj,mézeskalács fűszerkeverék,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt300gramm
mandula200gramm
méz 120gramm
mézeskalács fűszerkeverék12gramm
porcukor70gramm
rum1evőkanál
szódabikarbóna½teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj70gramm

 

Recept

1. 

mandula 120 gramm

A mandulát a vékony bőrével együtt ledaráljuk.

2. 

mandula 80 gramm

A mandulákat vízben megfőzzük, leszűrjük, a bőrét eltávolítjuk. és hosszában felére vágjuk.

3. 

méz  120 gramm  vaj 70 gramm

Vízfürdőben vajat és mézet olvasztunk.

4. 

finomliszt 300 gramm  porcukor 70 gramm  mézeskalács fűszerkeverék 12 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál

Egy tálban a ledarált mandulát, lisztet, cukrot, szódabikarbónát és mézeskalács fűszert keverünk össze.

5. 

tyúk tojás 1 darab  rum 1 evőkanál

A mézes vajba egy tojást és rumot keverünk.

6. 

Majd az egészet beleöntjük a száraz masszába, és fakanál segítségével összekeverjük.

7. 

Az egészet gyúrólapra tesszük, tésztát dolgozunk ki belőle, majd élelmiszer fóliába csomagolva 12 órára hideg helyre helyezzük.

8. 

A tésztát átgyúrjuk és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Különböző formákat vágunk belőle.

9. 

tyúk tojás 1 darab

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kivágott formákat és megkenjük felvert tojással.

10. 

A mézeskalácsot az elkészített mandulákkal díszítjük.

11. 

8 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit