szakacsreceptek.hu

Leves nagy tarkababból

Nagy leves, nagy babból, nagy füstölt hús darabokkal, nagy étvágyúak számára. Kisebb étvágyúak számára elegendő fél adagokból készíteni.

 

Adag: 12

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

nagy szemű tarkabab 350 g  víz  víz 2.5 l  nemes babérlevél 2 db   2 TK

A babot felöntjük hideg vízzel és néhány órát állni hagyjuk, a legjobb ha egész éjszaka áll. Főzés előtt a vizet leöntjük, és felöntjük friss vízzel, babérlevelet és sót adunk hozzá. A babot kb 1 órán át puhára főzzük.

2. 

füstölthús  1 kg

A füstölt húst hideg vízzel felöntjük, majd puhára főzzük (kb 1-1,5 óra).

3. 

burgonya 700 g

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a babhoz és puhára főzzük (kb 20 perc).

4. 

A megfőtt húst kivesszük és kockákra vágjuk.

5. 

hagyma 150 g  sertészsír 30 g  finomliszt 100 g

A hagymát megpucoljuk, és olajon megpirítjuk. Lisztet adunk hozzá és tovább pirítjuk.

6. 

piros paprika, őrölt 4 TK  víz 1.5 l

A lábast levesszük a tűzről, paprikát keverünk hozzá és felöntjük forró vízzel.

7. 

A lábast visszatesszük a tűzhelyre és a rántást tovább főzzük. A babhoz és a krumplihoz hozzáadjuk a füstölt húst.

8. 

A rántást egy szűrő segítségével beleöntjük a levesbe.

9. 

fokhagyma 20 g  kristálycukor 2 TK

Préselt foghagymát és cukrot adunk hozzá...

10. 

majoránna 2 EK  Natur zöldséges só

... és majorannat. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés