RECEPTEK

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Recept egy lencséből készült finom krémes főzelékre, krumplival és tükörtojással.

recept,recept fotó,lencse,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya250gramm
ecet2evőkanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt80gramm
fokhagyma1gerezd
lencse170gramm
napraforgó olaj80milliliter
nemes babérlevél2darab
petrezselyem zöldje-
piros paprika, őrölt½teáskanál
szegfűbors1darab
1teáskanál
víz700milliliter
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

 

Recept

1. 

lencse 170 gramm  víz 500 milliliter

Az átválogatott és megmosott lencsét vízben félkeményre főzzük.

2. 

burgonya 250 gramm   1 teáskanál  nemes babérlevél 2 darab  szegfűbors 1 darab  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  fokhagyma 1 gerezd

Ezután hozzáadjuk a sót, kockákra vágott megpucolt burgonyát, babárlevelet, fehér borsot, fekete borsot és foghagymát.

3. 

napraforgó olaj 80 milliliter  finomliszt 80 gramm  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  víz 200 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter

Forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát és a rántást felöntjük hideg vízzel és tejjel.

4. 

ecet 2 evőkanál  petrezselyem zöldje

A rántást jól szétkeverjük, így nem csomósodik. Beleöntjük a főzelékbe, rövid ideig főzzük. A főzeléket egy pici ecettel ízlés szerint ízesítjük, és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük. Tükörtojással, vagy virslivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit