RECEPTEK

Lekváros lepény

Lekváros lepény

Egyszerű és gyors recept az édes lepények tradicionális módon való elkészítéséhez.

recept,recept fotó,finomliszt,gyümölcsös jam,Édes reggeli

Édes reggeli

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Édes reggeli  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt350gramm
gyümölcsös jam-
napraforgó olaj-
porcukor4evőkanál
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás3darab
vaj4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%½liter

 

Recept

1. 

vaj 4 evőkanál  finomliszt 350 gramm  porcukor 4 evőkanál  tyúk tojás 3 darab  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  sütőpor 2 teáskanál

A vajat felengedjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük porcukorral, sütőporral, hozzáadunk tejet, vajat és a tojást, majd jól összekeverjük.

2. 

napraforgó olaj  gyümölcsös jam

Serpenyőben egy kevés olajat felmelegítünk és egy szedőkanál segítségével beleöntjük lepény formájúra a tésztát. A lepényeket mindkét oldalról megsütjük. Lekvárral tálaljuk, illetve meghintjük porcukorral. Finomak melegen és hidegen egyaránt.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés