RECEPTEK

Lasagne

Lasagne

Egy egyszerű recept az olasz tradicionális konyha remekművére, amelyet tésztából és sertéshúsból készítünk.

recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,tészta - Lasagne,Tészták,Olasz receptek

Tészták

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Pasta asciutta fűszerkeverék2teáskanál
habtejszín (30-33%)500milliliter
hagyma1darab
kemény sajt250gramm
napraforgó olaj20milliliter
paradicsomszósz500gramm
sertés darálthús500gramm
tejföl (14-18%)200milliliter
tészta - Lasagne200gramm

 

Recept

1. 

hagyma 1 darab  sertés darálthús 500 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter

A hagymát olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a sertéshúst majd elkeverjük.

2. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  paradicsomszósz 500 gramm  Pasta asciutta fűszerkeverék 2 teáskanál

A hagyma és a hús felső rétegének megpirulása után hozzáöntjük a paradicsompürét és tejszínt. Amennyiben a massza túl sűrű, vizet öntünk hozzá. A massza közepesen sűrűnek kell legyen, hogy a besütésnél a tészta megfőljön. Hozzáadjuk a fűszert, esetleg fűszersót.

3. 

tészta - Lasagne 200 gramm

A sütőforma aljára öntjük az előkészített massza hígabb részét, amelyekre úgy helyezzük a tésztalapokat, hogy az egész felület takarva legyen. A tésztára egy újabb réteget öntünk, majd elegyengetjük. Ezt a lépést 3-4 szer ismételjük, úgy, hogy a legfelső réteg húsból álljon.

4. 

tejföl (14-18%) 200 milliliter  kemény sajt 250 gramm

A felső rétegre 2 doboz tejfölt öntünk és megszórjuk reszelt sajttal.

5. 

Körülbelül fél órát sütjük, addig amíg a sajt szépen el nem olvad és nem lesz barnás színe.

6. 

Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit