RECEPTEK

Lágy teljes kiőrlésű kenyér

Lágy teljes kiőrlésű kenyér

Egyszerű teljes kiőrlésű kenyér házi kenyérsütőben készítve.

recept,recept fotó,teljes kiőrlésű liszt,Kenyér,Receptek kenyérsütő gépekhez,Laktózmentes

Kenyér

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt250gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
méz 1evőkanál
olivaolaj1.5evőkanál
szárított (instant) élesztő2teáskanál
1.5teáskanál
teljes kiőrlésű liszt200gramm
víz250milliliter

 

Recept

1. 

víz 250 milliliter  olivaolaj 1.5 evőkanál  méz  1 evőkanál   1.5 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  teljes kiőrlésű liszt 200 gramm  finomliszt 250 gramm  szárított (instant) élesztő 2 teáskanál

A kenyérsütő edénybe vizet öntünk, hozzáadjuk a olajat, mézet, sót, köményt és mindkét liszt fajtát. A végére hozzáadjuk az élesztőt. Az edényt a házi kenyérsütőbe helyezzük, beállítjuk a programot, és bekapcsoljuk.
Program: Klasszikus (esetleg más hasonló, gyártó által megadott)
Idő: kb 3 óra
Cipó mérete: 680 (700)g
Kenyér héjának színe: közepesen sötét

2. 

A sütés után a kenyeret néhány percig az edényben hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk - amennyiben lehetséges egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

3. 

A szeletelés előtt kivesszük a dagasztó lapátot. (Még a program alatt kivehetjük a dagasztó lapátot az utolsó keverés után, így megkönnyítjük a munkánkat azzal, hogy nem a kész kenyérből vesszük ki a lapátot. Azonban gyorsan kell cselekedni, hogy a megkelt kenyér ne hűljön ki.)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit