RECEPTEK

Kürtös kalácskák

Kürtös kalácskák

Finom mini kürtöskalácsok, amelyek az eredeti Szakolcai kürtöskalács alapján készülnek.

recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió-
fahéj cukor-
finomliszt750gramm
finomliszt-
habtejszín (30-33%)150milliliter
kakaó-
kristálycukor0
porcukor20gramm
sütőpor10gramm
tojásfehérje1darab
tojássárgája3darab
vaj180gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

 

Recept

1. 

finomliszt 750 gramm  tojássárgája 3 darab  vaj 180 gramm  sütőpor 10 gramm  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  habtejszín (30-33%) 150 milliliter  porcukor 20 gramm

Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadunk tojássárgáját, puha vajat, sütőport, tejet, tejszínt és cukrot.

2. 

Jól kidolgozzuk és kis ideig állni hagyjuk.

3. 

finomliszt  vaj

A tészta egy részét (kb 1/3) liszttel meghintett gyúrólapon kb 2mm vastagra nyújtjuk, majd 40 cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém csöveket vajjal megkenjük...

4. 

... majd rátekerjük a tésztát.

5. 

tojásfehérje 1 darab

A kürtöskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét felvert tojásfehérjével megkenjük.

6. Fahéjas kürtöskalács

fahéj cukor

A megkent kalácskákat az meghempergetjük fahéjas cukorban és sütőlapra helyezzük.

7. 

A kalácsokat 20 percig 180°C -on sütjük.

8. 

Ha a kalácsok kihűltek, akkor lehúzzuk őket a csövekről, majd kidolgozzuk a tészta másik részét.

9. Diós kürtöskalács

dió  kristálycukor

A tészta másik részét szintén kidolgozzuk és feltekerjük a fémcsövekre. Megkenjük tojásfehérjével és felaprított dióban, amely cukorral van keverve hempergetjük. Megsütjük, mint az fahéjasat.

10. Kakaós kürtöskalácskák

kristálycukor  kakaó

Miután kihűltek, lehúzogatjuk a kalácskákat a csőről és kidolgozzuk az utolsó adag tésztát. Cukorral kevert kakaóban hempergetjük ezúttal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit