szakacsreceptek.hu

Kuglóf tönkölylisztből lágy töltelékkel.

Egyszerű és nagyon finom kuglóf melasszal és nádcukorral, banános-túrós töltelékkel töltve.

 

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Banános-túrós töltelék

banán 350 g  nádcukor 50 g  túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 g

A banánt meghántjuk, darabokra tördeljük, egy tálba rakjuk, majd cukrot és túrót adunk hozzá.

Banános-túrós töltelék

2. 

Botmixer segítségével kását készítünk.

3. Tészta

teljes kiőrlésű tönköly liszt 200 g  nádcukor 75 g  BIO cukornád melasz 1 EK  olivaolaj 100 ml  zsírszegény tej 1,5% 100 ml  tyúk tojás 3 db  kakaó 25 g  szódabikarbóna 1 TK

Egy tálba lisztet, cukrot, melaszt, olajat, tejet, tojást, kakaót és szódabikarbónát teszünk.

Tészta

4. 

Az egészet jól kikeverjük.

5. 

vaj  teljes kiőrlésű tönköly liszt

Egy nagyobb kuglóf formát kivajazunk és meghintünk liszttel, majd beleöntjük a tésztát.

6. 

A tésztára ráöntjük a banános tölteléket.

7. Sütés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük és 25 percig sütjük a kuglófot. Vigyázat: a töltelék a sütés után sem keményedik meg, csak a tetején lesz egy kicsit keményebb.

Sütés

8. 

Amikor teljesen kihűl a kuglóf, akkor kiborítjuk a formából és megszórjuk őrölt nádcukorral.

9. 

Felszeleteljük, és tálalhatjuk. A kuglófot torta lapátka segítségével helyezzük a tányérra, hogy az alsó krém réteg ne essen szét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés