Krumplis - sajtos mártás
A meleg mártás kiváló sült vagy grill húsokhoz, vagy halakhoz.
recept,recept fotó,ömlesztett sajt,Hermelin sajt,burgonya,Főzelékek és mártások,Nyári grill receptek,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
Hermelin sajt | 50 | gramm | |
burgonya | 400 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
hagyma | 60 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | deciliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter | |
ömlesztett sajt | 50 | gramm |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • víz 2 deciliter • só 1 teáskanál
A krumplit megpucoljuk, felvágjuk, és sós vízben megfőzzük.
2.
hagyma 60 gramm • fokhagyma 1 gerezd
Mélyebb lábasban olajon megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a főtt krumplit a vízzel együtt, amelyben főtt.
4.
ömlesztett sajt 50 gramm • Hermelin sajt 50 gramm
Hozzáadjuk a felvágott hermelin sajtot, és az ömlesztett sajtot. Felforraljuk.
5.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
Az mártást botmixerrel szétkeverjük, hozzáöntünk tejet, és újból felforraljuk. A mártásban apróbb krumpli, hagyma és sajt darabkák maradhatnak. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a mártás teljesen krémes legyen, az egészet szűrjük át.
Jó étvágyat!