RECEPTEK

Krumplilepény

Krumplilepény

Recept egy finom és egyszerű krumplilepény elkészítésére.

recept,recept fotó,burgonya,Burgonyából készült köretek,Szlovák receptek,,Laktózmentes

Burgonyából készült köretek

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
rétesliszt150gramm
2teáskanál

 

Recept

1. A krumpli főzése

burgonya 800 gramm   1 teáskanál

A krumplit héjában megmossuk folyó víz alatt. A tiszta krumplit héjastól egy fazékba helyezzük. Felöntjük vízzel, úgy, hogy a krumplikat ellepje a víz. Sót adunk hozzá, és puhára főzzük.

2. A krumpli összetörére

A vizet leöntjük, majd hagyjuk a krumplikat kihűlni. Meghántjuk és mixerbe helyezzük.

3. Tészta készítése

rétesliszt 150 gramm   1 teáskanál

Az összetört krumplit összekeverjük liszttel, és sózzuk. majd kézzel kidolgozzuk.

4. Vékony lepényeket készítünk

A tésztából egyforma golyókat készítünk, majd vékony lepényekre nyújtjuk.

5. Sütés

A lepényeket mindkét oldalról szárazon megsütjük serpenyőben.

6. Tálalás

A kész lepényeket megkenjük zsírral (ajánljuk a libazsírt), esetleg olvasztott vajjal, vagy olíva olajjal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit