szakacsreceptek.hu

Krumpli Gnocchi

Nem az a lényeg, hogy mi a neve, hanem az, hogy mennyire ízlik Önnek!... és nem ijednek meg attól, hogy saját maguk készítsék el. A házilag elkészített a legfinomabb.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

burgonya 500 g   1 TK

A krumplit 25 percig vízben és egy kiskanál sóban, héjában megfőzzük.

2. 

Ha a krumpli kihűlt megpucoljuk, és kását készítünk belőle.

3. 

tojássárgája 1 db    rétesliszt 100 g  Parmezán sajt 50 g

A krumplikásából, tojássárgájából, sóból, lisztből és apróra reszelt parmezánból tésztát keverünk ki.

4. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kidolgozzuk, és kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk és kisodorjuk.

5. 

A hosszabb kisodort csíkokat kisebb darabokra vágjuk. A tészta eléggé ragad, ezért gyengén meghintjük liszttel.

6. Gnocchi formálása

A tészta darabokat tenyerünkben golyó formájúra alakítjuk, összenyomjuk, és a nagyujjukkal egy villára nyomjuk.

Gnocchi formálása

7. 

Feltekerjük, úgy, hogy kagyló alakú legyen bordázással.

8. 

Az elkészített tésztát meglisztezzük.

9. 

 1 TK

Forró sós vízbe rakjuk. A megfőtt gnocchik néhány perc múlva a felszínre úsznak.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés