RECEPTEK

Kétszínű diós sütemény

Kétszínű diós sütemény

Karácsonyi asztal dísze lehet.

recept,recept fotó,finomliszt,porcukor,porcukor,dió, darált,vaj,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált100gramm
finomliszt280gramm
kakaó1.5evőkanál
margarin200gramm
porcukor100gramm
porcukor3evőkanál
tojásfehérje1darab
vaj125gramm
vaníliacukor1darab

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 280 gramm  porcukor 100 gramm  dió, darált 100 gramm  margarin 200 gramm  tojásfehérje 1 darab

Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.

2. 

kakaó 1.5 evőkanál

A tésztát két egyforma részre osztjuk, az egyikbe bedolgozzuk a kakaót.

3. 

A dió formát porcukorba mártjuk, belenyomjuk a tésztát és kiborítjuk a sütő lapra.. Ha van elegendő formánk, a tésztát közvetlen benne is süthetjük.

4. Sütés

Zsiradékkal kikent sütőlapon 10-12 percen keresztül, 180°C hőmérsékletnél sütjük.

5. A krém elkészítése

porcukor 3 evőkanál  vaníliacukor 1 darab  vaj 125 gramm

A puha növényi zsiradékot vagy a vajat simára keverjük a porcukorral és a vaníliacukorral. Az így elkészített krémmel összeragasztjuk a diócskák barna és a fehér oldalát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit