RECEPTEK

Kávés karamell szelet

Kávés karamell szelet

Kitűnő mogyorós sütemény kávés karamellás töltelékkel.

recept,recept fotó,porcukor,mogyoró, darált,fekete kávé- instant,vaj,főzőcsokoládé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete kávé- instant1.5teáskanál
főzőcsokoládé130gramm
kristálycukor150gramm
margarin1evőkanál
mogyoró, darált100gramm
porcukor300gramm
rétesliszt200gramm
saját választás szerinti lekvár-
sütőpor½csomag
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj370gramm
vaníliacukor1csomag
vaníliás puding -por40gramm
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 4 darab  porcukor 300 gramm  víz 100 milliliter

A tojássárgáját porcukorral felverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá egy kicsi langyos vizet és kemény habot készítünk.

2. 

rétesliszt 200 gramm  mogyoró, darált 100 gramm  sütőpor ½ csomag  tojásfehérje 4 darab

Belekeverjük a lisztet, diót, sütőport, és a tojásfehérjéből készített habot.

3. 

A tepsit kikenjük zsiradékkal és meghintjük lisztel. A tésztát kiöntjük a tepsire és 20 percig aranysárgára sütjük. A sütés után a megsült tésztát kihűtjük majd kettévágjuk.

4. 

saját választás szerinti lekvár

Az egyik lap tetejét megkenjük lekvárral.

5. Krém elkészítése

fekete kávé- instant 1.5 teáskanál  víz 200 milliliter  kristálycukor 150 gramm

Lefőzünk kb 2 dl fekete kávét. Lassú tűzön egy lábasban cukrot karamellizálunk.

6. 

A létrejött karamellbe öntjük a kávét. Addig főzzük, amíg a karamell újból szét nem olvad.

7. 

vaníliás puding -por 40 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

Egy tálban tejet és vanília krémport keverünk el. Az egészet a kávés karamellhez öntjük, és klasszikus pudingként megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

8. 

vaj 370 gramm  vaníliacukor 1 csomag

A kihűlt pudingot és a felengedett vajat jól kikeverjük, és ízlés szerint vanília cukorral ízesítjük.

9. 

A lekvárral megkent lapra rákenjük az elkészített krém egy részét, és a másik részét meghagyjuk díszítéshez. A krémet jól szétkenjük, és ráhelyezzük a másik lapot.

10. A bevonat elkészítése

főzőcsokoládé 130 gramm  margarin 1 evőkanál

Vízfürdőben egy kevés zsiradékkal felolvasztjuk a csokoládét.

11. 

A felolvasztott csokoládét egyenletesen egyenletesen ráöntjük a süteményre, és hagyjuk száradni.

12. 

A süteményt szeletekre vágjuk, a maradék krémmel díszítjük, és megszórjuk instant kávéval.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés