RECEPTEK

Karamellás-mogyorós süti

Karamellás-mogyorós süti

Imádjátok az édeset? Ennek a süteménynek az elkészítése igazi kihívás, viszont kárpótlásul egy igazi finom karamell ízt kapunk. A sütemény kisebb tepsiben 20x25cm sütjük. Amennyiben több adagot szeretnénk, meg kell duplázni az adagot.

recept,recept fotó,kristálycukor,kristálycukor,mogyoró, darált,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt4evőkanál
főzőcsokoládé-
habtejszín (30-33%)175milliliter
kristálycukor250gramm
kukoricakeményítő20gramm
mogyoró, darált100gramm
rétesliszt-
saját választás szerinti lekvár-
¼teáskanál
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj150gramm
vaj-
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 3 darab  kristálycukor 100 gramm  tojásfehérje 5 darab   ¼ teáskanál

Három tojássárgáját cukorral habosra kikeverünk (a másik két sárgáját később a krémhez használjuk majd). Egy másik tálkában öt fehérjéből kemény habot verünk fel.

2. 

mogyoró, darált 100 gramm  finomliszt 4 evőkanál  sütőpor 1 teáskanál

A sárgájából készült krémbe óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből nyert habot, darált mogyorót (a mogyorót dióval is helyettesíthetjük) és lisztet összekeverve sütőporral.

3. 

vaj  rétesliszt

A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel meghintett tepsibe öntjük.

4. 

200°C 10-15 percig sütjük.

5. 

A lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  tojássárgája 2 darab  kukoricakeményítő 20 gramm

Egy tálkába hideg tejet öntünk, hozzáadunk két tojássárgáját, vaníliás pudingport, és jól szétkeverjük.

7. 

kristálycukor 150 gramm  habtejszín (30-33%) 175 milliliter

Közepes lángon cukrot karamellizálunk. Amikor már a karamell csomómentes, hozzáadjuk a tejszínt.

8. 

Ne ijedjenek meg ha a karamell a tejszín hozzáadása után azonnal kemény lesz, de rövid közepes lángon való főzés után újra folyékonnyá válik.

9. 

Ezután a karamellhez hozzáadjuk az előkészített vaníliás pudingos, tojássárgájás tejet. Rövid ideig sűrűsödésig főzzük.

10. 

A karamellt hűlni hagyjuk.

11. 

vaj 150 gramm

Ezután a karamellhez hozzáadjuk a puha vajat, és sima krémet keverünk ki.

12. 

A kihűlt tésztalapot hosszában kettéosztjuk.

13. 

saját választás szerinti lekvár

Az alsó lapot vastagon lekvárral megkenjük.

14. 

A lekvár tetejére rákenjük a karamell krém felét.

15. 

Rátesszük a másik tésztalapot. A tetejét a krém másik részével cukrász zacskó segítségével díszítjük.

16. 

A kész süteményt jól lehűtjük.

17. 

főzőcsokoládé

A tetejére csokoládémázat öntünk és apróra vágott mogyorót szórunk. Kockákra vágjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit