RECEPTEK

Karamellás körtés kalács

Karamellás körtés kalács

Kitűnő édesség túrós tésztából körtével édes karamellával leöntve.

recept,recept fotó,túró, sima,lágy,körte,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citrom1darab
finomliszt150gramm
kristálycukor200gramm
körte250gramm
rétesliszt150gramm
rétesliszt-
sütőpor2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
teljes zsírtartalmú tej 3,5%2evőkanál
tyúk tojás1darab
túró, sima,lágy200gramm
vaj1evőkanál
vaj-
vaj100gramm

 

Recept

1. 

rétesliszt 150 gramm  finomliszt 150 gramm  kristálycukor 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  túró, sima,lágy 200 gramm  sütőpor 2 teáskanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter  vaj 100 gramm

A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. Egy lábasba belerakjuk a hozzávalókat.

2. 

Lágy tésztát készítünk.

3. 

vaj  rétesliszt

Egy kalácsformát vagy kisebb sütőlapot kivajazunk liszttel, majd meghintjük liszttel.

4. 

körte 250 gramm

A körték meghámozzuk, szeletekre vágjuk.

5. 

citrom 1 darab

Rárakjuk a tésztára, majd citromlével az egész felületet megcsepegtetjük.

6. 

170°C-on előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

7. 

kristálycukor 100 gramm

A cukrot karamellizáljuk.

8. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 2 evőkanál  vaj 1 evőkanál

Hozzáadunk tejet, vajat és simára keverjük.

9. 

A karamellával leöntjük a körtéket, és a részben megsült kalácsot. Amennyiben a karamell már elég kemény, kicsit felmelegítjük.

10. 

Hűlni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit