szakacsreceptek.hu

Karácsonyi mézeskalács

A hagyományos, ismert karácsonyi mézeskalácsok.

 

Adag: 90

Az elkészítés ideje: 1 h. 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 00 Extra 700 g  porcukor 250 g  margarin 50 g  tyúk tojás 3 db  szódabikarbóna 2 TK  sütőpor a mézeskalácsba 1 cs  méz  2 EK  zsírszegény tej 1,5% 5 EK

Az összes alapanyagból kidolgozzuk a sima tésztát. A tésztát hagyjuk egy órán keresztül letakarva állni. Ezután újra kidolgozzuk és kissebb cipókat csinálunk belőle.

A tészta elkészítése

2. 

Kihengereljük a lisztezett deszkán, úgy 0,5 cm vastagságra.

3. Kivágás

Különböző formákkal kivagdossuk.

Kivágás

4. Sütés

tojássárgája 1 db  napraforgó olaj

A mézeskalácsot ráhelyezzük a kizsírozott tepsire, megkenjük felvert tojással, majd 10 percen keresztül, 180°C hőmérsékletnél sütjük.

Sütés

5. Díszítés

cukrász öntet, csokoládés

A megsütés után a kalácsokat öntettel, csokoládéval vagy a saját fantáziánk szerint díszítjük.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés