szakacsreceptek.hu

Karácsonyi csokoládétortácskák

Recept egy kis karácsonyi nyalánkságra, ropogós tésztával és lágy krémmel.

 

Adag: 80

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 00 Extra 370 g  sütőpor ½ cs  vaj 250 g  porcukor 120 g  tyúk tojás 2 db  citromhéj

Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.

A tészta elkészítése

2. A kivágás és a sütés

napraforgó olaj

A tésztából köröket vágunk ki, amelyeket kikent pléhben 10 percig sütünk,180°C hőmérsékletnél.

A kivágás és a sütés

3. A krém elkészítése

porcukor 3 EK  vaníliacukor 1 EK  vaj 125 g

Meglágyult növényi zsírt vagy vajat simára keverünk porcukorral és vaníliacukorral együtt. Az így elkészített krémmel összekapcsoljuk a köröket.

A krém elkészítése

4. Díszítés

cukrász öntet, csokoládés 100 g  cukrász díszítések- színes

Az így elkészített tortácskákat az egyik oldalukról belemártjuk a csokoládés öntetbe. Kidíszítjük színes, édes szórócukorral vagy dióval.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés