szakacsreceptek.hu

Juhtúrós sztrapacska

Egy igazi szlovák recept juhtúrós "haluskára" a szlovák nemzeti ételre.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

burgonya 1000 g

Egy kiló krumplit megpucolunk, lágyra lereszelünk.

2. 

rétesliszt 250 g   1 EK  víz

Hozzáadjuk a lisztet, sót és megkeverjük. Ha a massza száraz, egy kis vizet adhatunk hozzá.

3. 

Forró sós vízben galuska szaggató segítségével, vagy egyenesen vágódeszkáról szaggatjuk a galuskákat a vízbe.

4. 

10 percig főzzük, amíg nem jönnek fel a felszínre. Egy szűrőkanál segítségével leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.

5. 

oravai szalonna 500 g

A szalonnát kockákra vagdossuk, megpirítjuk. A sztrapacskát egy tálba helyezzük, majd ráöntjük a szalonna zsiradékát, hogy ne ragadjon össze.

6. 

juhsajt 250 g  tejföl (14-18%) 200 ml  víz 1 dl

A juhtúrót összekeverjük tejföllel esetleg adhatunk hozzá egy deci vizet, hogy lágyabb legyen, és jól összekeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés