szakacsreceptek.hu

Húsvéti bárányka

A húsvét tradicionális szimbóluma a bárány, melyet most sütemény formájában hozunk el.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
   

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Tészta elkészítése

tyúk tojás 4 db  kristálycukor 300 g  sütőpor 1 db  rétesliszt 300 g  vaníliacukor 1 db  napraforgó olaj 150 ml  mazsola

A tojás sárgáját elválasszuk a fehérjétől. A tojás sárgáját cukorral és vanília cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral kevert lisztet. Fokozatosan olajat adunk hozzá. A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk, és óvatosan megkeverjük. Adhatunk hozzá mazsolát.

Tészta elkészítése

2. 

margarin  rétesliszt

A bárány formát alaposan kivajazzuk, meghintjük lisztel, vagy zsemlemorzsával. A forma 3/4-ébe beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C 30-40 percig sütjük. A formát hagyjuk lehűlni, majd kiborítjuk a süteményt.

3. A krém elkészítése

cukrozott sűrített tej 1 db  vaj 200 g  cukrász öntet, csokoládés

A dobozos cukrozott sűrített tejet a dobozzal együtt vízben 2 órát főzzük. Hűlni hagyjuk. Vajat habosra keverünk és egyenletesen beleöntjük a kihűlt sűrített tejet. A díszítést cukrász zacskó segítségével készítjük el. A szemeket, az orrot és a száját olvasztott csokoládéba mártott pálcika segítségével készítjük el. A végén a nyakába masnit kötünk.

A krém elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés