RECEPTEK

Házi vanília cukor

Házi vanília cukor

Így készítették el nagymamáink a vaníliacukrot... Egyszerűen elkészíthető házi vaníliacukor. A cukor igazi vaníliát tartalmaz, és nem csak ízesítve van.

recept,recept fotó,nádcukor,vaníliarúd,További édességek,Gluténmentes ,Laktózmentes

További édességek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

nádcukor200gramm
vaníliarúd2darab

 

Recept

1. 

nádcukor 200 gramm

A cukrot kávédarálón ledaráljuk, nem teljesen porszerűre, majd egy lezárható üvegpohárba helyezzük.
A receptben nádcukrot használunk, de használhatunk fehér kristálycukrot is. A nádcukor használata által nem csak vaníliás íze lesz, hanem lágyan mézízű is lesz.

2. 

vaníliarúd 2 darab

A vanília rudakat hosszában egy késsel szétvágjuk, és a belsejéből kikaparjuk a magokat. A magokat hozzáadjuk a cukorhoz, és jól összekeverjük.

3. 

Végül pohárba a cukorral hozzáadjuk az üres vanília rudakat is.

4. 

A poharat lezárjuk, és 2 hétig állni hagyjuk. Ez alatt a két hét alatt néha jól megrázogatjuk a poharat. A megadott idő után kivesszük a vanília rudakat, és kész a vaníliacukor,amelyet már használhatunk sütéshez a megadott mennyiségben. Egy süteményhez, vagy kalácshoz 1,5 - 2 kávéskanál vaníliacukrot használunk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit