RECEPTEK

Hagymás resztelt sertés máj

Hagymás resztelt sertés máj

Kitűnő ínyencség a klasszikus konyhából, amelyről a modern receptek mellett lassan megfeledkezünk.

recept,recept fotó,sertésmáj,hagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

hagyma4darab
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertésmáj400gramm
víz4evőkanál

 

Recept

1. A máj elkészítése

sertésmáj 400 gramm

A friss májat megmossuk, majd a nem kívánt részeket levágjuk. A májat csíkokra vágjuk, amelyek kb 0,5cm vastagak.

2. Hagyma

hagyma 4 darab

Nagyobb fej hagymákat megpucolunk, kettévágjuk vékony szeletekre vágjuk. A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megpirítjuk a hagymát.

3. A máj elkészítése

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  víz 4 evőkanál

A megpirított hagymához hozzáadjuk a májat, és többször megkeverjük, amíg a máj meg nem pirul. Hozzáadunk piros paprikát, és felöntjük egy kis vízzel. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd fedő levétele után további 5 percig állandó keverés mellett főzzük.

4. 

Vigyázat! A májat sütés közben nem szabad sózni, mert kemény lesz. Csak a tálalásnál mindenki ízlés szerint sózhatja. A legfinomabb friss házi kenyérrel fogyasztva. Köretnek kiváló a főtt krumpli.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit