szakacsreceptek.hu

Gesztenyés medve talpak

Lágy, ízletes kalácsok. A medvetalp egy érdekesebb változata.

 

Adag: 60

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

vaj 125 g  porcukor 100 g

A cukrot a vajjal kikeverjük.

2. 

tyúk tojás 2 db  kakaó 10 g

Hozzáadunk tojást és kakaót.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 250 g  finomliszt 200 g  sütőpor 10 g

Hozzáadjuk a gesztenyepürét, lisztet és sütőport. A tésztát jól kidolgozzuk. Egy órára hűtőbe helyezzük.

4. 

vaj  rétesliszt

A medvetalp formákat vajjal kikenjük, és liszttel meghintjük.

5. 

A tésztát adagokként vesszük ki a hűtőből. Kisebb golyókat formálunk belőle (az adag a forma méretétől függ). A golyókat a formába tesszük, és belenyomkodjuk. A tészta maximum a forma felét töltse ki - a sütéskor megdagad és megtelíti a formát.

6. 

A formákat egy tepsire rakjuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.

7. 

Még melegen kiborítjuk...

8. 

porcukor

és cukorba megforgatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés