RECEPTEK

Epres mascarponés desszert

Epres mascarponés desszert

Desszert lágy vaníliás mascarponés krémmel, tejszínhabbal és friss eperrel.

recept,recept fotó,kristálycukor,mascarpone,habtejszín (30-33%),eper,piskóta,piskóta, hosszú,Desszertek poharakban

Desszertek poharakban

Főzőcske

Adag

7

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

eper250gramm
finomliszt100gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor200gramm
mascarpone250gramm
piskóta-
piskóta, hosszú-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%750milliliter
tyúk tojás3darab
vaníliarúd1darab

 

Recept

1. A krém elkészítése

tyúk tojás 3 darab  kristálycukor 200 gramm

Egy tálban tojás és cukrot keverünk ki.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 milliliter  vaníliarúd 1 darab

Egy lábasban tejet melegítünk, hozzáadunk vaníliát a vaníliarúdból.

3. 

finomliszt 100 gramm

A meleg tejbe hozzákeverjük a tojást, és cukrot. A végén egy szitán keresztül lisztet szórunk bele. Az egészet jól elkeverjük, ameddig sűrű krém nem keletkezik.

4. 

mascarpone 250 gramm

A töltelékbe mascarponét keverünk

5. A tejszínhab elkészítése

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

Egy kisebb edényben elektromos habverővel tejszínből tejszínhabot készítünk.

6. Pohár töltése

eper 250 gramm  piskóta  piskóta, hosszú

A poharat a mascarponés krémmel félig töltjük, hozzáadjuk a piskótát, és apróra vágott epret. Majd a maradék részt a tejszínhabbal töltjük ki, és eper szeletekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit