RECEPTEK

Ananász sütemény

Ananász sütemény

Kíválló és egyszerű, de főleg gyors sütemény, ananászos tésztából és tejfölös krémből

recept,recept fotó,ananász,vajkrém,dió, darált,csokoládé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ananász500gramm
csokoládé60gramm
dió, darált70gramm
porcukor200gramm
porcukor1evőkanál
rum2evőkanál
rétesliszt220gramm
szódabikarbóna2teáskanál
sütőpor8gramm
tyúk tojás2darab
vajkrém400gramm
vaníliacukor12gramm
vaníliás puding300gramm

 

Recept

1. Turmixoljuk az ananászt

ananász 500 gramm

Az ananász darabjait (egy konzervdobozból)az ananászlével együtt összeturmixoljuk.

2. A tészta elkészítése

porcukor 200 gramm  rétesliszt 220 gramm  szódabikarbóna 2 teáskanál  sütőpor 8 gramm  tyúk tojás 2 darab

Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral,valamint a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojást és az ananászt. Az egészet jól összekeverjük és lágy tésztát készítünk. .

3. 

A tésztát sütő lapra öntjük és, 180°C sütjük kb 15 percen keresztül. A tészta enyhén megbarnul.

4. A krém elkészítése

vajkrém 400 gramm  vaníliás puding 300 gramm  vaníliacukor 12 gramm  rum 2 evőkanál  porcukor 1 evőkanál

A krémet tejfölös kenő, puding, cukor, vanília cukor és rum összekeverése által készítjük el.

5. 

Ha a krém nem teljesen sima akkor turmixoljuk ki.

6. 

A krémmel megkenjük a kihűlt korpuszt.

7. 

dió, darált 70 gramm  csokoládé 60 gramm

A végén, a süteményt megszórjuk apróra vágott dióval, és csokoládé reszelékkel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit