Ananász sütemény
Kíválló és egyszerű, de főleg gyors sütemény, ananászos tésztából és tejfölös krémből
recept,recept fotó,ananász,vajkrém,dió, darált,csokoládé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
ananász | 500 | gramm | |
csokoládé | 60 | gramm | |
dió, darált | 70 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 220 | gramm | |
szódabikarbóna | 2 | teáskanál | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vajkrém | 400 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
vaníliás puding | 300 | gramm |
Recept
1. Turmixoljuk az ananászt
ananász 500 gramm
Az ananász darabjait (egy konzervdobozból)az ananászlével együtt összeturmixoljuk.
2. A tészta elkészítése
porcukor 200 gramm • rétesliszt 220 gramm • szódabikarbóna 2 teáskanál • sütőpor 8 gramm • tyúk tojás 2 darab
Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral,valamint a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojást és az ananászt. Az egészet jól összekeverjük és lágy tésztát készítünk. .
3.
A tésztát sütő lapra öntjük és, 180°C sütjük kb 15 percen keresztül. A tészta enyhén megbarnul.
4. A krém elkészítése
vajkrém 400 gramm • vaníliás puding 300 gramm • vaníliacukor 12 gramm • rum 2 evőkanál • porcukor 1 evőkanál
A krémet tejfölös kenő, puding, cukor, vanília cukor és rum összekeverése által készítjük el.
5.
Ha a krém nem teljesen sima akkor turmixoljuk ki.
6.
A krémmel megkenjük a kihűlt korpuszt.
7.
dió, darált 70 gramm • csokoládé 60 gramm
A végén, a süteményt megszórjuk apróra vágott dióval, és csokoládé reszelékkel.
Jó étvágyat!