RECEPTEK

Dióhabos karikák

Dióhabos karikák

Lágy karikák, lekvárral és dióhabbal. Ideális a karácsonyi asztalra.

recept,recept fotó,finomliszt,porcukor,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

36

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj-
dió, darált120gramm
finomliszt270gramm
porcukor200gramm
saját választás szerinti lekvár-
1csipet
sütőpor¼teáskanál
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj140gramm

 

Recept

1. Tészta elkészítése

vaj 140 gramm  finomliszt 270 gramm  porcukor 60 gramm  tojássárgája 3 darab  sütőpor ¼ teáskanál

Az alapanyagokból lágy sima tésztát készítünk, melyet rövid időre a hűtőbe helyezünk.

2. 

Liszttel meghintett gyúródeszkán 5mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk.

3. 

saját választás szerinti lekvár

A karikák közepére egy pici lekvárt teszünk.

4. A dióhab elkészítése

tojásfehérje 3 darab   1 csipet  porcukor 140 gramm  dió, darált 120 gramm  citromhéj

A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, őrölt diót és a reszelt citromhéjat.

5. 

A habot cukrászzacskóba helyezzük és a lekvár köré nyomjuk. 160 °C-on kb 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit