Cukkinis - almás kalács
Egészséges szaftos kalács, teli vitaminnal.
recept,recept fotó,cukkini,alma ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Cukkini Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 400 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
cukkini | 400 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 180 | gramm | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
zabpehely | 50 | gramm | |
zsemlemorzsa | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1. Cukkini
cukkini 400 gramm • kristálycukor 100 gramm • citrom 1 darab
A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk, egy fazékba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot, és egy egész citrom kifacsart levét. Lassan melegítjük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük.
2. Alma
alma 400 gramm
Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre reszeljük. Hozzáadjuk a lehűtött cukkinihez és megkeverjük.
3.
vaj 50 gramm • porcukor 100 gramm • tyúk tojás 3 darab • rétesliszt 180 gramm • zabpehely 50 gramm • sütőpor 12 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
A vajat cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és újból jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, amelyet előzőleg ledaráltunk, sütőport, fahéjat és hozzáöntjük a tejet, majd az egészet összekeverjük.
4.
vaj 50 gramm • zsemlemorzsa 50 gramm
A sütőlapot vastagon kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. A vajat zsemlemorzsával a kezünk segítségével a sütőlapon összekeverjük.
5.
A sütőlap aljára egyenletesen rárakjuk a cukkinit és az almát.
6.
Az elkészített tészta masszát ráöntjük, és előmelegített sütőben 170°C-on 35 percig sütjük.
7.
Sütés és lehűlés után a kalácsot gyors mozdulattal megfordítjuk és kiborítjuk.
Jó étvágyat!