szakacsreceptek.hu

Csokoládés-túrós desszert szelet

Lágy, krémes desszert, amelyet minden gyerek és felnőtt imádni fog. Próbálja ki elkészíteni, biztosan megéri!

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

tojássárgája 4 db  porcukor 75 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

kakaó 10 g  napraforgó olaj 1 EK

A sárgájához kakaót és olajat keverünk.

4. 

rétesliszt 75 g  szódabikarbóna ¼ TK

A lisztben szódabikarbónát (vagy sütőport) keverünk el és fokozatosan a kakaós masszához keverjük.

5. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk és liszttel meghintjük. Beleöntjük a tésztát.

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

vaj 250 g  porcukor 125 g

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

9. 

túró, sima,lágy 500 g

Hozzáadjuk a túrót...

10. 

...majd simára keverjük.

11. 

A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt piskótalapra, majd elegyengetjük. 2 órára a hűtőbe helyezzük.

12. 

vaj 75 g  főzőcsokoládé 150 g  napraforgó olaj 1 TK

A vajat csokoládéval gőzfürdőben felolvasztjuk. Belekeverjük az olajat.

13. 

A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre. A csokoládét elegendő ráönteni, nem kell simítani, hanem elég a formát kicsit megdönteni, így a csokoládé magától szétfolyik. Hűtőben további 2 órán át pihentetjük.

14. 

2 óra után is már fogyasztható a sütemény, de ajánljuk legalább 24 órára a hűtőben tartani.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés