RECEPTEK

Csokis kosárkák vanília habbal

Csokis kosárkák vanília habbal

Gyorsan elkészíthető finomság csokoládéból és tejszínes-pudingos krémmel. Gyermek zsúrokra kiváló édesség.

recept,recept fotó,főzőcsokoládé,vaníliás puding -por,habtejszín (30-33%),Kosárkák,Gluténmentes

Kosárkák

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

főzőcsokoládé200gramm
habtejszín (30-33%)180milliliter
kakaó-
vaníliacukor2darab
vaníliás puding -por30gramm
zsírszegény tej 1,5%¼liter
édes mandulavelő-

 

Recept

1. Kosárkák készítése

főzőcsokoládé 200 gramm

Vízfürdőben étcsokoládét olvasztunk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A csokoládéhoz nem adunk semmit hozzá, hogy sűrű maradjon. Tipp: Az elkészítéshez bármilyen étcsokoládét használhatunk, ebben a receptben nugátos csokoládét használunk.

2. 

Előkészítjük a papírkosárkákat és belső széleit és az alját kikenjük a csokoládéval, a széleit egy picit vastagabbra készítsük, hogy amikor a papírt eltávolítjuk ne repedezzen meg. Majd hűtőben állni hagyjuk.

3. 

Kivesszük a hűtőből és óvatosan eltávolítjuk a papírkosárkákat.

4. 

édes mandulavelő

A kosárka aljára egy darab mandulát vagy mogyorót helyezünk.

5. Hab elkészítése

zsírszegény tej 1,5% ¼ liter  vaníliás puding -por 30 gramm

A tej egy részében vanília pudingot keverünk el.

6. 

vaníliacukor 2 darab

A maradék tejbe vanília cukrot szórunk és felforraljuk.

7. 

Hozzáöntjük az elkevert pudingot és sűrű krémet főzünk.

8. 

habtejszín (30-33%) 180 milliliter

A kihűlt pudingba óvatosan tejszínhabot keverünk.

9. 

A vaníliás krémmel megtöltjük a cukrász zacskót és megtöltjük a kosárkákat.

10. 

kakaó

Végül meghintjük kakaóporral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés