Csokis kosárkák vanília habbal
Gyorsan elkészíthető finomság csokoládéból és tejszínes-pudingos krémmel. Gyermek zsúrokra kiváló édesség.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,vaníliás puding -por,habtejszín (30-33%),Kosárkák,Gluténmentes
Kosárkák
Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 180 | milliliter | |
kakaó | - | ||
vaníliacukor | 2 | darab | |
vaníliás puding -por | 30 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | ¼ | liter | |
édes mandulavelő | - |
Recept
1. Kosárkák készítése
főzőcsokoládé 200 gramm
Vízfürdőben étcsokoládét olvasztunk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A csokoládéhoz nem adunk semmit hozzá, hogy sűrű maradjon. Tipp: Az elkészítéshez bármilyen étcsokoládét használhatunk, ebben a receptben nugátos csokoládét használunk.
2.
Előkészítjük a papírkosárkákat és belső széleit és az alját kikenjük a csokoládéval, a széleit egy picit vastagabbra készítsük, hogy amikor a papírt eltávolítjuk ne repedezzen meg. Majd hűtőben állni hagyjuk.
3.
Kivesszük a hűtőből és óvatosan eltávolítjuk a papírkosárkákat.
5. Hab elkészítése
zsírszegény tej 1,5% ¼ liter • vaníliás puding -por 30 gramm
A tej egy részében vanília pudingot keverünk el.
7.
Hozzáöntjük az elkevert pudingot és sűrű krémet főzünk.
9.
A vaníliás krémmel megtöltjük a cukrász zacskót és megtöltjük a kosárkákat.
Jó étvágyat!