Csirkemell sajtszószban
Nagyon finom csirkehús sajtszószban. Köretnek kukoricás rizst ajánlunk.
recept,recept fotó,rizsa,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,csirkemell,zsírszegény tej 1,5%,Feta sajt,kemény sajt,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 100 | gramm | |
csirkemell | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 15 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
kemény sajt | 100 | gramm | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 250 | gramm | |
olivaolaj | 4 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | ¼ | teáskanál | |
rizsa | 250 | gramm | |
szárított fokhagyma | ½ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
2.
hagyma 80 gramm • olivaolaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
3.
só 1 teáskanál • víz 100 milliliter • szárított fokhagyma ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a húst, sót és borsot. 10 percig kevergetjük és sütjük. Vízzel felöntjük, fedő alatt 30 percig pároljuk.
4.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • finomliszt 15 gramm
Tejből és finom lisztből habarást készítünk.
6.
A húshoz először a habarást öntjük, és állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről, és tálalás előtt belekeverjük a sajtokat.
7. Kukoricás rizs
rizsa 250 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 250 gramm
A rizst megfőzzük, és még forrón hozzákeverjük a leszűrt csemege kukoricát.
Jó étvágyat!