RECEPTEK

Csirke rizottó

Csirke rizottó

Könnyű és finom étel, amely mindenkinek ízlik.

recept,recept fotó,csirkemell,mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica),rizsa,Rizottó,Olasz receptek,Gluténmentes

Rizottó

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom-
csirkemell300gramm
fekete bors, őrölt-
fokhagyma1gerezd
hagyma1darab
mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica)350gramm
napraforgó olaj2evőkanál
petrezselyem zöldje-
piros paprika, őrölt1teáskanál
rizsa400gramm
szárított chili paprika1darab
vaj25gramm
víz1.25liter
ételízesítő3teáskanál

 

Recept

1. 

hagyma 1 darab  vaj 25 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

A hagymát vajon és egy pici olajon megpirítjuk.

2. 

csirkemell 300 gramm

Hozzáadjuk a kockákra vágott csirke mellet, és tovább pirítjuk. Saját levében fedő alatt hagyjuk 5-10 percig puhára főni.

3. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  ételízesítő 3 teáskanál  fokhagyma 1 gerezd  mirelit zöldség (répa, borsó, kukorica) 350 gramm  rizsa 400 gramm  bazsalikom  petrezselyem zöldje  fekete bors, őrölt

Amikor a hús puha, hozzáadunk piros őrölt paprikát, őrölt borsot, fűszersót (Podravka, Vegeta), bazsalikomot, zöld petrezselymet, préselt foghagymát, és az egészet összekeverjük. Rizst, és mirelit zöldséget adunk hozzá és megkeverjük.

4. 

szárított chili paprika 1 darab  víz 1.25 liter

Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a maggi kockát és további 20 - 30 percig főzzük az szerint mennyire krémesre szeretnénk a rizottót elkészíteni. Aki szereti a csípős ízeket, az hozzáadhat pfefferónit, vagy édes - pikáns chilli szószt.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit