RECEPTEK

Cseresznyés Claufoutis

Cseresznyés Claufoutis

Lágy, tejszínes-vajas cseresznyés szelet francia módra készítve.

recept,recept fotó,cseresznye,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cseresznye300gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
kristálycukor115gramm
kristálycukor-
rétesliszt100gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%200milliliter
tojássárgája2darab
tyúk tojás2darab
vaj80gramm
vaj-

 

Recept

1. 

cseresznye 300 gramm  kristálycukor 40 gramm

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és cukorral megszórjuk, majd összekeverjük.

2. 

tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 2 darab  rétesliszt 100 gramm  kristálycukor 75 gramm  vaj 80 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter  habtejszín (30-33%) 100 milliliter

A sárgáját, tojásokat, lisztet, és cukrot jól összekeverjük. Hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet, és a tejszínt.

3. 

vaj  kristálycukor

Egy ovális sütőtálat kivajazunk, és meghintünk cukorral.

4. 

Beleöntjük a tésztát, a tetejére ráhelyezzük a cseresznyéket.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C -on sütjük 35-45 percig

6. 

Az így elkészített Clafoutis-t még melegen tálaljuk. Nagyon finom viszont lehűtve is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit