RECEPTEK

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Egyszerű és gyors elkészítése a vásárok, mulatozások, és borkóstolók elengedhetetlen csemegéjének. Készülhet csirkehúsból is.

recept,recept fotó,sertésnyak,hagyma,Sertéshús,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt-
hagyma400gramm
napraforgó olaj50milliliter
piros paprika, őrölt-
sertésnyak800gramm
-
teljes zsírtartalmú mustár0
zsemle6darab

 

Recept

1. A hús elkészítése

sertésnyak 800 gramm    teljes zsírtartalmú mustár  piros paprika, őrölt  fekete bors, őrölt

A sertés tarját kicsontozzuk és 6 szeletre vágjuk. Vékonyra klopfoljuk. A konyhai munkalapon szétrakjuk, megsózzuk, mustárral megkenjük, és megszórjuk őrölt piros paprikával és borssal.

2. A hagyma elkészítése

hagyma 400 gramm

A húst egymásra helyezzük, majd elkészítjük a hagymát. Megpucoljuk és félkarikákra vágjuk.

3. Cigánypecsenye sütése

napraforgó olaj 50 milliliter

A forró serpenyőbe, kevés olajba rakjuk a húst. Fedő alatt 4 percig pároljuk.

4. 

Ezután a húst megfordítjuk, és a másik oldalát is 4 percig sütjük, de már fedő nélkül.

5. Hagyma sütése

A húst a serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A hagymát beleszórjuk a serpenyőbe, és hús levében időnként megkeverve fedő alatt 4 percig sütjük.

6. 

zsemle 6 darab  teljes zsírtartalmú mustár

Nagyobb zsemléket félbevágunk és az egyik oldalát mustárral megkenjük.

7. 

A mustáros zsemlébe beletesszük a meleg húst.

8. 

A húsra pirított hagymát szórunk. Majd ráhelyezzük a zsemle másik felét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés