RECEPTEK

Churros

Churros

A hagyományos spanyol Churros elkészítése mexikói recept szerint, amely szerint tojással is készülhet. A Churros-t olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyobb család részére ajánlatos dupla adagot készíteni.

recept,recept fotó,vaj,finomliszt,porcukor,porcukor,habtejszín (30-33%),Édes ételek,Spanyol konyha

Édes ételek

Spanyol konyha

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé150gramm
fahéj cukor-
finomliszt215gramm
habtejszín (30-33%)150milliliter
porcukor55gramm
½teáskanál
tyúk tojás3darab
vaj100gramm
víz220milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

víz 220 milliliter  vaj 100 gramm

Közepes lángon egy kis lábasban vízben vajat olvasztunk.

2. 

finomliszt 215 gramm  porcukor 25 gramm   ½ teáskanál

Lisztet, cukrot és sót adunk hozzá.

3. 

Keverjük ameddig a tészta el nem válik az edény falától. Ez nem tart sokáig.

4. 

tyúk tojás 3 darab

A tésztát hűlni hagyjuk. A langyos tésztába egyenként tojást keverünk.

5. 

A tésztát cukrász nyomózsákba rakjuk, és egyenesen az olajba nyomunk kedvünk szerinti formákat. A Churros-t elegendő olajban sütjük, úgy hogy teljesen ellepje, és egyenletesen aranysárgára süljön.

6. 

A Churrost-t kiszedjük, és papírtörlőre tesszük lecsöpögni.

7. 

fahéj cukor

A még melegen belehempergetjük fahéjas cukorba.

8. A csokoládé öntet

habtejszín (30-33%) 150 milliliter  csokoládé 150 gramm  porcukor 30 gramm

Egy bögrébe tejszínt öntünk, és közepes lángon tej vagy étcsokoládét olvasztunk fel, porcukorral.

9. 

A Churros-t frissen melegen tálaljuk, és a forró csokoládéba mártogatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit