RECEPTEK

Chilli con carne- mexiói és spanyol étel

Chilli con carne- mexiói és spanyol étel

A Chilli con carne egy kedvelt mexikói és spanyol étel. Elkészítése viszonylag egyszerű, mivel csak egy tálban kell főzni, de viszont biztosan egy óra főzést elvesz az időnkből. Az étel nagyon ízletes ezért a vendégek is imádni fogják.

recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,bab,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,csokoládé,Marhahús,Gluténmentes ,Mexikói receptek

Marhahús

Mexikói receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bab500gramm
bazsalikom1teáskanál
csokoládé15gramm
fekete bors, őrölt1teáskanál
fokhagyma20gramm
hagyma200gramm
kristálycukor1evőkanál
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású300gramm
napraforgó olaj50milliliter
nemes babérlevél3darab
paprika100gramm
paradicsom200gramm
paradicsomszósz500milliliter
pepperóni konzerv3darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertés darálthús500gramm
2teáskanál
víz500milliliter

 

Recept

1. Hagyma, foghagyma

hagyma 200 gramm  fokhagyma 20 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter

A hagymát és foghagymát felvágjuk és olajon megpirítjuk.

2. Darált hús

sertés darálthús 500 gramm

Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk úgy, hogy apró darabokra essen szét.

3. Zöldség elkészítése

paprika 100 gramm  paradicsom 200 gramm  pepperóni konzerv 3 darab

Amíg a hús megpirul, előkészítjük a zöldséget. A paprikát megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel és lehámozzuk, majd holdacskákra vágjuk. A pfefferónit apróra vágjuk. A megadott mennyiségből közepesen pikáns lesz az étel, amennyiben pikánsabbat szeretnénk, úgy több pfefferónit adunk hozzá.

4. Őrölt piros paprika

piros paprika, őrölt 2 teáskanál

A megpirított húshoz őrölt piros paprikát szórunk, összekeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót.

5. Paradicsom püré

paradicsomszósz 500 milliliter

Hozzáadjuk a paradicsom pürét, majd elkeverjük.

6. Zöldség

Hozzáadjuk a paprikát és a pfefferónit, majd újra elkeverjük.

7. Fűszerezés

 2 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  bazsalikom 1 teáskanál  nemes babérlevél 3 darab

Sót, cukrot és fűszereket adunk hozzá.

8. Húsleves

víz 500 milliliter

Vizet vagy húslevest öntünk hozzá. 30 percig főzzük gyakori keverés mellett nem lefedve, közepes hőfokon. Nem szabad nagyon felforralni de gyenge lángon sem szabad főzni.. Fontos, hogy a felesleges víz elpárologjon és az étel megfelelően sűrű legyen.

9. Bab, kukorica

bab 500 gramm  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 300 gramm

30 perc után hozzáadjuk a babot és a kukoricát. Gyakori kevergetés mellett további 20 percig főzzük.

10. Csokoládé

csokoládé 15 gramm

A chilli con carnet levesszük a tűzről és felolvasztunk 2 kocka minőségi 90%-os csokoládét. A csokoládé az ételnek megadja azt a tipikus ízét, ezért bátran adjuk hozzá.

11. Tálalás

Friss ropogós bagettel, kenyérrel, kukorica lepénnyel, stb. tálaljuk. A chilli con carne tetejére tehetünk egy kanál tejfölt vagy sűrű fehér joghurtot.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit